Pagina's

Indonesisch Cultureel Festival 'Bijzonder 21'


Op zondag 21 april van 12u tot 17u organiseerd Stichting Hibiscus een Indonesisch Cultureel Festival met het thema 'Bijzonder 21' in Zalencentrum Prinsenhof in Best.

Ik ben uitgenodigd om op deze dag Batik Statements te maken. Je kan tijdens het festival op de foto met jouw batikstoffen tijdens een echte Batik Fashion Fotoshoot.
Neem je batiks mee en ik leg je vast op een nieuwe, modieuze wijze waardoor er een ‘Batik Statement’ ontstaat.


'Batik Statements' door bezoekers van de WinterFashionFair bij Taman indonesia

Naast de Fotoshoot zal er ook voor het eerst een Batik Statement Fashion Show zijn.
De modeshow zal in teken staan van Raden Kartini, Javaanse aristocrate en voorvechtster van de rechten van de vrouw & de batikmaaksters zoals Maria Carp die mij enorm inspireren! Meer over Maria Carp in de post 'Give honor to whom it’s due' op mijn blog De reis naar Batik
Batik Chic, het Indonesische modelabel dat prachtige producten maakt van Batik Tulis en andere traditionele ambachten uit Indonesiƫ, zullen spullen uit hun collectie beschikbaar stellen voor de modeshow! Meer over Batik Chic in de post 'Batik Chic op de Pasar Malam' op mijn blog De reis naar Batik.

Sinds 2009 ben ik mij gaan verdiepen in de Indonesische stofdrukkunst batik. In 2009 bezocht ik op Java de belangrijkste batiksteden en verschillende werkplaatsen.
 Bij terugkomst bleef het mij inspireren. Ik schreef erover op mijn reisblog De reis naar Batik. Mijn blog groeide uit tot een blog over de historie, ontwikkeling en filosofie van batik, andere volkskunsten, tijdelijke kunst en andere zaken die mij inspireren.In 2012 vroeg ik mijn bloglezers zich te fotograferen met hun favoriete batik. Niet als traditioneel kledingstuk, of als een historisch stukje stof, maar als een hip fashion item.
 De zogenoemde ‘Batik Statements’ konden vakantiefoto’s zijn of speciaal ervoor geposeerde. Ter inspiratie fotografeerde ik mijzelf in en rondom mijn huis in mijn eigen batik collectie.

Nu is het aan de bezoekers van het Indonesische Culturele Festival om ‘Batik Statements’ te maken. 
Neem jouw favoriete batik(kleding) mee en ik maakt van jou een ‘Batik Statement’ in een ware Batik Fashion Fotoshoot!

Mocht je zelf niet in bezit zijn van batiks, er zullen genoeg batiks aanwezig zijn om een ‘Batik statement’ naar eigen smaak te maken!


Batik Statement IV door Stichting Hibiscus

Meer info over het Indonesisch Cultureel Festival op www.festivalbudaya.wix.com/bijzonder21

Geen opmerkingen: