Pagina's

Vlinderexpo gestart bij Buurtsalon Linie


Vlinder in verschillende talen op het raam van de Buurtsalon Linie

Op de zondagochtend 3 maart voor de opening was ik te gast bij Kees van Meel in het radioprogramma GrensGeluiden om mijn project toetelichten. Erg leuk en ook altijd wel spannend om zo live op de radio te zijn.
Dit kun je terugluisteren op Uitzending gemist StadsRadio Breda (programma GrensGeluiden zondag 3 maart 11u - 12u). Ik ben 'on air' op 27.55 min.


Detail uit werk 'View on the Linie'

Om 16u opende ik mijn project. Bezoekers konden een mini-kasje maken voor thuis om zonnenbloemen op te kweken. Naast de mooie folders van de Vlinderstichting en Vivara die bezoekers gratis mochten en mogen meenemen, had Jacques Rovers van de KNNV mooie boeken, dvd's en zadenpakketjes bij.


'Maak je eigen minikasje' tijdens de opening

Het project is van start en er staat nog veel leuks op de planning.

Op zaterdag 23 maart is er een workshop VlinderVoederNectarBloem moza├»eken van 11u tot 16u door Famous Grauss. De kosten voor de workshop zijn € 5,- inclusief materiaal, hapjes (door Vrouwenstudio Maxima) en drankje. Dit kan op de dag zelf betaald worden. Graag aanmelden voor 15 maart.


VlinderVoederNectarBloem

Op zondag 24 maart een wandeling door de wijk en het Liniepark door KNNV, IVN Mark&Donge, Vogelwerkgroep Breda en Groenbeheer Gemeente Breda. Samen gaan we op zoek en leren we met andere ogen naar onze (groene) medebewoners kijken.
Wandeling door Raymond van Breemen (West-Brabantse Vogelwerkgroep en beheer Liniepark Gemeente Breda) en Erik van der Hoeven (Stadsplantenwerkgroep van IVN Mark&Donge en KNNV Breda). De LinieWandeling is voor alle leeftijden en start om 12u vanaf de Buurtsalon Linie.

Op donderdag 28 maart gaan jongeren uit de Linie vogelhuisjes timmeren en ophangen in wijk in samenwerking met Jeugd Werk Breda. Van 15.30u tot 17.30u, voor 11 t/m 13 jaar. € 0,75 inclusief materiaal, frisdrank en iets lekkers. Om je aan te melden graag even een mailtje sturen.

Wil je mee exposeren? Maak dan een tekening van wat jij mooi vindt aan het Liniepark of in jouw tuin. Of juist hoe je zou willen dat het er uitziet. Je ontvangt een presentje bij inlevering van jouw tekening bij de Buurtsalon Linie.

Om je aan te melden voor een van de activiteiten of voor extra informatie kun je contact opnemen met mij via vlinder@sabinebolk.nl.


Detail uit werk 'View on the Linie'

De expositie bij de Buurtsalon Linie is t/m vrijdag 29 maart doordeweeks te zien van 8.30u tot 17u. In het weekend alleen tijdens activiteiten. Voor meer informatie 'like' de Buurtsalon Linie op Facebook.

Geen opmerkingen: