Pagina's

Uitnodiging vlinderexpo bij de Buurtsalon LinieGedurende de maand maart staan vlinders en andere tuinbewoners centraal in de Buurtsalon Linie, Edisonplein 3 in Breda. Vanaf 3 maart is er een expositie door kunstenares en Liniekwartierbewoonster Sabine Bolk over het Liniepark, vlinders, vogels en diervriendelijk tuinieren.
De expositie wordt geopend op zondag 3 maart om 16u. Daarna zijn er allerlei leuke activiteiten. Een wandeling door de wijk en het Liniepark op 24 maart, een workshop waarbij je een vlinder-voeder-nectar-bloem gaat mozaïeken op 23 maart, en op 28 maart gaan jongeren uit het Liniekwartier vogelhuisjes timmeren en ophangen in de wijk.

De aanleiding voor dit project is de vlindermonitorroute die Sabine Bolk loopt door het Liniepark.
In Breda werd een vlindercursus aangeboden door het KNNV om te leren vlindermonitoren. Vanaf april 2012 liep Sabine voor de Vlinderstichting en de Gemeente Breda wekelijks (bij lekker, warm, droog weer) een route om vlinders te monitoren oftewel tellen.
Tijdens deze wandelingen maakte ze vele foto’s. De route rondom de vijver is elke keer hetzelfde, maar ondertussen zag ze zwanen broeden, jonge meerkoeten opgroeien en leerde allerlei dieren te determineren. Ze maakte al een werk over deze route, maar wilde meer doen met de bloeiende en boeiende natuur in het park. Maar ook met de natuur in de wijk!
Het Liniekwartier is door zijn struikjes, hagen en vele tuinen een interessante wijk voor tuinbewoners. Helaas is de tendens net als in andere wijken in Nederland, alles bestraten want tuinieren kost tijd.
Omdat de natuur voor Sabine een belangrijke inspiratiebron is, wil ze ook meehelpen om deze te behouden. Met deze expositie en de verschillende activiteiten hoopt Sabine Bolk haar buurtgenoten het groen in de wijk te laten herwaarderen en meegenieten van alle dieren die onze wijk bewonen.

Om je aan te melden voor een van de activiteiten of voor extra informatie kun je contact opnemen met Sabine Bolk via vlinder@sabinebolk.nl.

Meer informatie op
www.facebook.com/BuurtsalonLinie
www.famousgrauss.nl

Geen opmerkingen: