Pagina's

In de Singelwijzer*: "De Buurtsalon is er voor iedereen"


‘Iedere actieveling kan hier terecht’

In de vorige Singelwijzer spraken we Sabine Bolk over haar passie voor vlinders. Ondertussen zat zij niet stil: in de Buurtsalon in Linie was heel de maand maart een expositie te zien van haar kunstwerken rondom de natuur in de stad. Bovendien konden actieve wijkbewoners aansluiten bij verschillende workshops zoals het maken van een VlinderVoederNectarBloem en het herkennen van vlinders. Achter de voordeur van de Buurtsalon aan het Edisonplein in Linie valt genoeg te beleven én als wijkbewoner kun je er zelf ook altijd terecht met initiatieven.

“Ik wil met mijn expositie en de workshops laten zien dat natuurbeleving zeker geen luxebeleving hoeft te zijn. De natuur is in je wijk, in het park, en je kunt hem zelfs naar je eigen tuin halen” vertelt Sabine over haar inzet. “Dat wil ik de wijk graag meegeven. Vandaar dat ik deze themamaand rondom natuurbeleving heb opgezet. Iedereen die zich daar bij aan wilde sluiten, was welkom. Daarvoor is de Buurtsalon een prima uitvalsbasis. Er is een mooie ruimte voor mijn workshops en iedereen kan binnenlopen voor informatie en koffie. Wat mij betreft is zo’n themamaand als deze voor herhaling vatbaar. Bijvoorbeeld in het najaar en dan met nog meer deelnemers. Maar als andere wijkbewoners leuke ideeën hebben waarvoor ze de ruimte van de Buurtsalon kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor een tijdelijke exposities of leuke workshops, dan moeten ze zich vooral melden!”


* Singelwijzer is het bewonersmagazine van Singelveste AlleeWonen in Breda. Jaargang 9, Lente editie


'View on the Linie', acryl op kraftlinerpapier

Gedurende de maand Maart stonden Vlinders en andere tuinbewoners centraal bij de Buurtsalon Linie. Ik exposeerde er het werk 'View on the Linie' dat ik speciaal voor de gelegenheid maakte en foto's gemaakt in mijn tuin en in het Liniepark.

Naast de expo en informatie over vlinders, organiseerde ik verschillende activiteiten, zoals het VlinderVoederNectarBloem mozaïeken in samenwerking met Famous Grauss.


Deelnemers met hun VlinderVoederNectarBloem

Ook maakte we een wijkwandeling. Het was die dag ontzettend koud, maar toch hadden we een leuke groep wandelaars die de kou durfde te trotseren! Erik van der Hoeven en Raymond van Breemen vertelde tijdens de wandeling over de stadsplanten, vogels en het groenbeleid van het park.


Op zoek naar stadsplantjes tijdens de LinieWandeling

Met Joost van Jeugdwerk Breda gingen we met de jongeren uit de wijk vogelhuisjes timmeren, schilderen en ophangen in de wijk. Het eerste vogelhuisje is al bewoond heb ik gehoord!Vogelhuisjes ophangen in de wijk

Meer lezen over mijn project bij de Buurtsalon Linie in de post "In de Singelwijzer: "Ik haal mijn inspiratie uit de natuur" en in de post "Vlinderexpo gestart bij Buurtsalon Linie".

Geen opmerkingen: