Pagina's

Een reis naar Batik in dierenpark Taman Indonesia


Tijdens de WinterFashionFair in Taman Indonesia op zaterdag 24 november creëren we een tropisch sfeertje met de Batik Fashion Fotoshoot. Kunstenares Sabine Bolk die in de zomer een eetbaar tapijtje maakte voor de tropische vogels van Taman Indonesia (zie 'Rijsttapijt voor tropische vogels'), is zich sinds 2009 gaan verdiepen in de Indonesische stofdrukkunst Batik. In 2009 bezocht zij op Java de belangrijkste Batiksteden en verschillende werkplaatsen.Bij terugkomst bleef Batik haar inspireren. Ze schreef erover op haar reisblog De reis naar Batik. Haar blog groeide uit tot een blog over de historie, ontwikkeling en filosofie van Batik, andere volkskunsten, tijdelijke kunst en andere zaken die haar inspireren.Begin dit jaar riep ze haar lezers op om zich vast te leggen op foto met hun Batik. Niet als een historisch stukje stof, maar als een hip fashion item.
 De zogenoemde ‘Batik Statements’ konden vakantiefoto’s zijn of speciaal gemaakt foto’s voor de blog De reis naar Batik. Ter inspiratie fotografeerde Sabine zichzelf in en rondom haar huis in haar Batik collectie.


Neem tijdens de WinterFashionFair jouw favoriete Batik(kleding) mee en Sabine maakt van jou een ‘Batik Statement’ in een ware Batik Fashion Fotoshoot!
Natuurlijk mag je ook een kantenklare fashion foto aanleveren, kijk voor inspiratie op haar blog www.dereisnaarbatik.blogspot.com.

De meegenomen batiks & 'Batik Statements' worden ter plekke ten toongesteld aan publiek. Dit zal zorgen voor een variërende, inspirerende expositie waar het bezoek mede deel uit maakt.

De FashionFair wordt jaarlijks gehouden in Taman Indonesia. Dit exotische dierenpark in Kallenkote (bij Steenwijk) herbergt vele Indonesische dieren, een eethuisje en een winkel, waar een groot aanbod van Indonesische kleding, Aziatisch voedsel, batikstoffen en interieurartikelen worden verkocht. Een wandeling door de tuin van Taman Indonesia is een ontdekkingstocht: Indonesische vogels en kleine Aziatische zoogdieren in een sfeervol aangelegde tropische tuin.

Evenement: Winter FashionFair
Wanneer: 24 november 2012, van 14u – 17u
Adres: Kallenkote 53, 8345 HE te Kallenkote

Meer informatie op www.taman-indonesia.nl

Geen opmerkingen: