Pagina's

Rijsttapijt voor tropische vogels van Taman IndonesiaOp zondag 17 juni tijdens de gezellige Pasar Saté, maakte ik in de grote volière van Taman Indonesia voor hun tropische vogels een eetbaar rijsttapijt.
Dit maal geen rijst gebruikt, maar het eten wat ze normaal ook krijgen. Met sorteer hulp van Koen, toch een rijkdom aan kleuren om iets mee te maken. De Paradijsvogel stond centraal voor het ontwerp, omdat ik het tapijt legde in de maand van de Paradijsvogel. Het gaat slecht met de paradijsvogels in Papua en met deze kleine actie wilde ik samen met Taman Indonesia de pracht en praal van deze en alle andere mooie exotische vogels onder de aandacht brengen.
Ik hoopte dat de ruim 30 rijstvogels die Taman Indonesia heeft zouden komen snoepen van mijn kleedje, maar ze bleven helaas op afstand. Misschien kan ik het project nogmaals herhalen met alleen het lievelingseten van Batik, mijn rijstvogel. Gelukkig kwamen genoeg andere mooie bewoners van de volière wel kijken en smullen! Bij deze een fotoverslag, filmbeelden volgens spoedig!


Dierenpark Taman Indonesia is elke dag van 10u tot 18u open. Ze organiseren regelmatig Pasars en andere activiteiten, zie www.taman-indonesia.nl.

Meer foto's van het rijsttapijt op mijn blog De reis naar Batik, 'Temporary carpet for tropical birds'

Geen opmerkingen: