Pagina's

Rijsttapijt voor 30 rijstvogels

In het kader van het jaar van de paradijsvogel, waarbij de vogels in het Dierenpark Taman Indonesia (Kallenkote 53, Kallenkote) extra aandacht krijgen, maakt kunstenares Sabine Bolk op zondag 17 juni live een kunstig eetbaar rijsttapijt van diverse soorten zaden, rijst, bloemen en fruit voor de rijstvogels in de grote volière.
Dit jaar viert de kunstenares uit Breda namelijk haar 5 jarig bestaan van haar rijsttapijten. Een rijsttapijt is een organisch vloerkleed gemaakt van o.a. rijst, bonen en linzen. Voor haar 5 jaar oude rijstvogeltje genaamd Batik maakte zij in 2008 een klein tapijtje op de bodem van zijn kooi (zie '5 jaar Batik'). Nu gaat Sabine voor maar liefs 30 rijstvogels een rijsttapijt maken tijdens de Pasar Saté op 17 juni bij Taman Indonesia in Kallenkote.
Jong rijstvogeltje bij Taman Indonesia

Vanaf 12.30 vindt er een Saté proeverij plaats. Diverse koks zullen op hun manier hun eigen saté bereiden en aan het bezoek laten proeven. Zo is er Saté Kambing (saté van geitenvlees), Saté Banjar, Saté Babi (varkensvlees), Sate Pentjol, Saté Ayam (kippenvlees) en andere sate’s bereidt op verschillende manieren. Diverse eetkraampjes verkopen op deze wijze hun eigen saté, danwel met stokbrood, gado gado of lontong. Smullen dus! Tevens is er een live band die de bezoekers laat swingen op echte traditionele krontjong muziek.

Dus het wordt in Taman Indonesia snoepen voor u en snoepen voor de rijstvogels op zondag 17 juni!

Meer informatie over Taman Indonesia op www.taman-indonesia.nl

Geen opmerkingen: