Pagina's

Dans in een rijsttapijt in Het Paulushofje in Etten-Leur

Rijsttapijt voor "Dans in een rijsttapijt" 15 april 2011
Foto door Gerard van Offeren

Vorige week vrijdag was het zover, de (voorlopig) laatste Dans in een rijsttapijt. Drie dagen heb ik gewerkt aan het rijsttapijt op de prachtige locatie Het Paulushofje in etten-Leur. Tijdens het leggen kreeg ik veel enthousiast bezoek, nieuwsgierig gemaakt door het artikel in de BN de Stem. Vele van hen waren er vrijdag 15 april ook bij. Ruim 200 man vulde het hofje om deel uit te maken van het moment. Want het was een heel bijzonder moment. De bijna volle maan, de sfeer in het hofje, de stilte van het publiek, alsof iedereen even zijn adem in hield.
Ik ben zo trots. Barbara van Kooten, Chester L. Brandes & Koen de Wit brachten een fantastische voorstelling, van chaos tot intense rust. En het licht van Berk Aarts was echt weer helemaal perfect. Mijn tapijt gaf gewoon bijna licht leek wel.

Dankjewel Beelden in de Bankenstraat voor het mogelijk maken van de laatste "Dans in een rijsttapijt"!!

In afwachting van nog wat foto's van de Dans in een rijsttapijt bij deze alvast wat uit de media.

Recensie Starry Night in Bn de Stem Regio Etten-Leur & Oosterhout op 16 april:

STERREN OP DE ETTEN-LEURSE PODIA
door Irmgard Breugelmans

ETTEN-LEUR - Bijna volle maan, maar nauwelijks sterren aan de hemel.

Die sterren en sterretjes pinkelden gisteravond op de diverse podia in Etten-Leur, waar mensen heen konden wandelen. De avondwandeling Starry Night, genoemd naar een schilderij van Vincent van Gogh, was dan ook een geslaagde opening van de kunsttiendaagse Van Gogh Leeft!.....
Bijzonder was de sfeer in het historische Paulushofje, dat voor het eerst 's avonds geopend was. Theatergroep Max Mini trakteerde het publiek op stemmige zang uit show nummer 37, Schetsen van Van Gogh. In het Paulushofje was ook het prachtige rijsttapijt te zien van de Bredase kunstenaar Sabine Bolk, waar ze drie dagen aan gewerkt heeft. Een flamencodanseres veegde en schuurde met haar hakken de motieven aan flarden, maar creƫerde ook een nieuw motief: een zonnebloem, waarmee Van Gogh weer tot leven kwam.


Op voorpagina Etten-Leurse Bode van 20 april:

Geen opmerkingen: