Pagina's

Artikel in BN de Stem "Vogels eten van kunstwerk"

De beeldend kunstenares Sabine Bolk uit Breda legt 'een rijsttapijt voor Vincent' in de tuin van het Van GoghHuis in Zundert. 'Mijn werk gaat over vergankelijkheid'. foto Riet Pijnappels

Zundert - "Zo, en nu maar afwachten wat de vogels er van over laten, want die zijn morgenvroeg eerder wakker dan ik", lacht de 26-jarige Sabine Bolk opgewekt, als ze woensdagmiddag rond vier uur naar huis gaat.

In de tuin van het Vincent Van GoghHuis in Zundert heeft ze uren achtereen gewerkt aan een kleurrijk 'vloerkleedje' van zaden, pitten, bessen en rijst. Haar project, dat een zonnebloem moet gaan uitbeelden, is een eerbetoon aan Van Gogh, legt de Bredase beeldend kunstenares uit. Vier jaar geleden studeerde ze af aan kunstacademie St. Joost en sindsdien legt ze 'rijsttapijten'. "Mijn werk gaat over vergankelijkheid. Zo'n kleedje van organische materialen blijft maar heel even liggen. Als het vannacht hard waait of regent, blijft er niet veel van over. En ook niet als de vogels het als ontbijt zien. Maar dat is niet erg, het symboliseert niet voor niets de vluchtigheid van het leven." Vandaag - donderdag - gaat ze verder met haar project.

Bolk hoopt dat veel mensen nog even komen kijken voordat de dag om is. Want daarna is het kunstwerk voor de vogels. "Ik hoop dat er niet alleen meeuwen op afkomen, maar ook musjes en koolmeesjes."

Artikel in BN de Stem door Riet Pijnappels op donderdag 28 oktober 2010

Geen opmerkingen: