Pagina's

18 & 19 september Kunstroute in Leiden

Op 18 en 19 september staat Leiden weer twee dagen lang volop in het teken van beeldende kunst. Ruim 150 kunstenaars openen de deuren van hun atelier of galerie tijdens deze jaarlijkse open atelier- en galerieroute. Met oude bekende en nieuwe gezichten: kunstenaarsbolwerken en kleine studio’s aan huis, collectieven en individuele kunstenaars, fabriekspanden, kunstinstellingen en speciale projecten.
In de Scheltema, startpunt van de Kunstroute, is mijn werk te zien als vooraankondiging van PindaKAAS Light dat het weekend daarop daar plaats vindt.

Scheltema Zondag tijdens de KunstrouteOp de zondag van de Kunstroute brengt Scheltema een programma waarin tussen 12:00 en 14:30 presentaties worden gegeven door kunstenaars en artiesten. Een aantal van deze kunstenaars en artiesten zijn al eerder te zien geweest op Scheltema Zondag en de rest zal zeker terug komen.
Met trots presenteert Scheltema ook het optreden van Stadsdichter & Co. De kersverse Leidse Stadsdichter Jaap Montagne schrijft speciaal voor deze kunstroute een gedicht. Hij zal worden bijgestaan door de Leidse dichters Pink Meltzer en Egon Snelders.
In de portiersloge zal Soccer Committee intieme concertjes geven en columnist Wijnand Noot zal een column voordragen die betrekking heeft op de Kunstroute. Met een knipoog naar het Pindakaasfestival Light dat op 25 september in Scheltema zal plaatsvinden, zal er werk te zien zijn van kunstenaar Sabine Bolk.
(foto; "Bedrust" van Sabine Blok)

Geen opmerkingen: