Pagina's

Kipvis en kunst gaan weg

MIDDELBURG - De verdwijnexpositie van Sabine Bolk zaterdag in Kunstwerkplaats Kipvis in Middelburg blijkt plotseling symbolisch voor de werkplaats zelf.
Kipvis verlaat per 1 oktober noodgedwongen zijn ateliers en expositieruimten aan het Molenwater 4A. De gemeente heeft een nieuwe bestemming op het oog voor deze panden. ,,Een volwaardig alternatief is op dit moment niet voorhanden'', volgens Peter Steutel van Kipvis.

,,De gemeente Middelburg heeft ons een voormalig verfbedrijf op een industriegebiedje achteraf aangeboden. Dat achten wij geen volwaardig alternatief. Bovendien is de huurprijs daarvan nog niet bekend'', zegt Steutel.

Hij heeft wat meer hoop gevestigd op een mogelijkheid voor deze kunstwerkplaats in Vlissingen. ,,Er gaat een voorstel naar de gemeenteraad, Kipvis medegebruiker te laten worden van het voormalig ROC-schoolgebouw op de hoek van Gerbrandylaan en Sloestraat.'' Op dit moment is het voortbestaan van Kipvis dus nog wat onzeker, vindt Steutel.

De verdwijnexpositie zaterdagmiddag van Sabine Bolk biedt een Tour Des Poulets, ofwel een onderzoek waarbij kippen een rijsttapijt dat zij heeft gemaakt, zullen opeten. Dit gebeurt onder begeleiding van de klanken van de klarinet van Koen de Wit. De expositie wordt om 16 uur geopend door kunstenaar Jurry uit Koudekerke.

Geen opmerkingen: