Pagina's

In de Singelwijzer*: "Ik haal mijn inspiratie uit de natuur"

Dit leuke interviewtje is naar aanleiding van het volgende, namelijk:

Gedurende maand Maart 2013 staan Vlinders en andere park/tuinbewoners centraal in de Buurtsalon Linie (Edisonplein, Breda). Een expositie met info over o.a. het Liniepark, vlinders, vogels en diervriendelijke tuinen.
In Breda werd een Vlindercursus aangeboden bij het KNNV (Vereniging voor Veldbiologie) om te leren vlindermonitoren. Vanaf april 2012 liep ik voor de Vlinderstichting en de Gemeente Breda wekelijks (bij lekker, warm, droog weer) een route waar ik vlinders monitor oftewel telde.
Tijdens mijn wandelingen maakte ik vele foto’s. De route rondom de vijver die ik liep, het vlinderseizoen loopt t/m 1 oktober, is elke keer hetzelfde. Onderwijl zag ik zwanen broeden, jonge meerkoeten opgroeien en leerde ik om libellen te herkennen.
Ik maakte een werk, ‘A walk around the Pond’, naar aan leiding hiervan, maar wilde meer met mijn ervaring met de bloeiende en boeiende natuur in het park. Maar ook met de wijk. Niet eerder woonde ik in zo’n groene wijk als deze (en ik bewoonde in 10 jaar tijd, 10 woningen in Breda). 20 soorten tuinvogels bezoeken dagelijks mijn tuin en nog vele andere dieren. Helaas is de tendens net als in andere wijken in Nederland, lekker alles bestraten, want dat kost je geen extra tijd.
Omdat de natuur voor mij een grote inspiratiebron is, voel ik mij medeverantwoordelijk om deze te behouden.
Met deze expositie met allerlei aanvullende activiteiten zoals workshops, lezingen en infomiddagen hoop ik mijn buurtbewoners het groen in de wijk te laten herwaarderen en mee te genieten van alle dieren die met ons deze wijk bewonen.

De expositie in de Buurtsalon Linie wordt geopend op zondag 3 maart, meer info binnenkort hier op mijn site!


* Singelwijzer is het bewonersmagazine van Singelveste AlleeWonen in Breda. Jaargang 8, Winter editie


Geen opmerkingen: