Pagina's

Bosexpositie op de Koekoek in Etten-Leur

Op zondag 30 september om 15.00u organiseren kunstenaars Emmy Dijkstra uit Enschede en Sabine Bolk uit Breda een bosexpositie op de Koekoek in Etten-Leur. De Koekoek is een buitenhuis met een stukje bos aan de zuidkant van Etten-Leur, waar van 1995 tot 2009 jaarlijks de buitenexpositie Kunst op de Koekoek gehouden werd.

Sinds januari 2011 houden Sabine en Emmy een blog bij waarop zij samenwerken: www.edijkstra.wordpress.com.
Ze hebben lang nagedacht op welke plek zij hun gezamenlijk project het beste konden samenbrengen. Nadat beiden ‘Zomerboek’ gelezen hadden van Tove Jansson werd deze plek het bos. Eerst achter Emmy’s huis in Enschede, nu op de Koekoek in Etten-Leur. 
Het boek ‘Zomerboek’ schept een wonderlijke wereld die stil lijkt te staan in de tijd. Het vertelt het verhaal van een oudere kunstenares die met haar kleindochter een zomer op een Fins eiland doorbrengt. In het bos maakt de kunstenares een expositie om aan haar kleindochter te laten zien. 

Sabine en Emmy leerden elkaar kennen op de Grafische Werkplaats Raaf in Breda waar Emmy op dat moment werkte. In 2010 verhuisde Emmy naar Enschede en toen is hun virtuele samenwerking gestart. Patronen en herhaling zijn binnen hun werk belangrijk, ze werken beiden op papier en gebruiken hierbij grafische technieken.
Voor de virtuele samenwerking werkten zij vanuit een gemeenschappelijk thema. Deze gemaakte werken zullen samengebracht worden tijdens de bosexpositie.
 
Wilt u aanwezig zijn bij de bosexpositie meld u dan aan via sabine@sabinebolk.nl waarna ontvangt u informatie over de locatie en definitieve bevestiging van doorgang i.v.m. de weersomstandigheden.

Geen opmerkingen: