Pagina's

Uitnodiging Bosexpositie in Enschede

Op zondag 8 april vanaf 14.00 organiseren kunstenaars Sabine Bolk uit Breda en Emmy Dijkstra uit Enschede een bosexpositie in Enschede. Sinds januari 2011 houden zij een blog bij waarop zij samenwerken: www.edijkstra.wordpress.com.

Sabine en Emmy hebben lang nagedacht op welke plek zij hun gezamenlijk project het beste konden samenbrengen. Nadat beiden ‘ Zomerboek ’ gelezen hadden van Tove Jansson werd deze plek het bos achter Emmy’s huis. Het boek schept een wonderlijke wereld die stil lijkt te staan in de tijd. Het vertelt het verhaal van een oudere kunstenares die met haar kleindochter een zomer op een Fins eiland doorbrengt. In het bos maakt de kunstenares een expositie om aan haar kleindochter te laten zien.

Sabine en Emmy leerden elkaar kennen op de Grafische Werkplaats Raaf in Breda. Emmy werkte daar opdat moment. In 2010 verhuisde Emmy naar Enschede en toen is de virtuele samenwerking gestart. Patroon en herhaling zijn binnen hun werk belangrijk, beiden werken zij op papier. Voor de virtuele samenwerking werkten zij vanuit gemeenschappelijk thema.
Dit resulteert in een bosexpositie; hier zullen de gemaakte werken samengebracht worden.

Wilt u aanwezig zijn bij de bosexpositie meld u aan via emmy.dijkstra@gmail.com dan ontvangt u de locatie.

Geen opmerkingen: