Pagina's

Laatste eer

Artikel in Bn de Stem op donderdag 24 februari 2011

Foto gemaakt in oktober 2008

In oktober 2009 zijn ik & Koen verhuisd naar de Rijpstraat in Breda. Een van de eerste foto's die ik maakte was van de boom voor ons raam. Eind 2010 kregen we bericht dat we onze tijdelijk woning per 1 april moesten verlaten. We hebben gelukkig voor die tijd al een nieuw huisje gevonden. Vlak voor onze verhuizing las ik in de krant de BN de Stem dat ze mede met onze woningen ook alle bomen (op 4 na) op het plein gaan slopen. Ik was hierdoor echt geschokt, dat ze mijn huizen slopen ben ik onderussen wel gewend, maar dat ze de bomen mee slopen...

Omdat ik dagelijks genoot van de boom voor mijn raam, besloot ik op gepaste wijze afscheid te nemen. Ik maakte twee kleine schilderijtjes en hing die aan de boom de dag voordat we onze sleutel moesten inleveren (12 februari). Ik had me voorgenomen om zo spoedig mogelijk erna een mooie blogpost te wijden aan mijn boom met foto's van de boom gemaakt van oktober 2008 tot februari 2011.
In het bericht stond dat de bomen niet herplant werden, omdat er geen plek voor zou zijn bij de nieuwbouw. Ook zouden de bomen nooit "volwassen" zijn geworden en niet tot volledige groei zijn gekomen.

Door de verhuizing en het nog veel te hebben uit te pakken, kwam het er niet van. Op donderdag 24 februari werd ik blij verrast, want wat bleek mijn laatste eer aan mijn boom stond in de BN de Stem. Ze wisten uiteraard niet van wie de schilderijtjes kwamen, maar ze wisten wel dat het een laatste eer betrof!
Foto gemaakt in april 2009

Foto gemaakt in april 2009

Foto gemaakt in april 2009

Foto gemaakt in april 2009

Foto gemaakt in oktober 2009

Foto gemaakt in november 2009

Foto gemaakt in januari 2010

Foto gemaakt in oktober 2010

Foto gemaakt in januari 2011

Foto gemaakt in januari 2011

Geen opmerkingen: