Pagina's

Paper in progress, to be continued

bij het Grafisch Atelier Den Bosch, Boschveldweg 471 in Den Bosch

19 februari t/m 27 maart 2011 | do t/m zo van 13.00 - 17.00 uur
Opening op zaterdag 19 februari om 16:00 uur


In woord en beeld vertellen de werken op de tentoonstelling ‘Paper in Progress’ hun verhalen. Herinneringen, dierbare objecten en gedichten zijn te zien in de tentoonstellingsruimte van het Grafisch Atelier Den Bosch, deze keer samengesteld door het CBK West-Brabant.

De expositie wordt geopend door wethouder Rodney Weterings.

Het Centrum voor Beeldende Kunst en Vormgeving West-Brabant en het G.A. Den Bosch openen op zaterdag 19 februari de expositie ‘Paper in Progress, to be continued’. Het openingswoord zal verricht worden om 16.00 uur door de wethouder van Cultuur te Den Bosch, Rodney Weterings. Openingsmuziek en -beeld zijn van de hand van geluidskunstenaar/componiste Dyane Donck en VJ VeeMee (Michelle van Mil).

‘Paper in Progress, to be continued’ benadrukt aan de hand van werken van schilders, fotografen, vormgevers en illustratoren de intimiteit van het narratieve.

Op verschillende wijzen wordt ‘het verhaal’ verteld. Bij Wouter Gresnigt is het (beeld)verhaal een samenspel met een gedicht van Kaper Peters, de leporello’s van Gerrit Westerveld zijn gedichten zonder woorden gevouwen tot een klein boekwerkje. De mysterieuze winterlandschappen van Don van Rooy laten de verbeelding spreken, terwijl Sabine Bolk, Pim Derene en Esther de Vries objecten uit hun persoonlijk leven in herinnering brengen. Studio M (Michelle van Mil, Michael van Kekem en Marthe Roosenboom) hebben in hun muurschildering juist het verbeelden van het verhaal op geheel eigen wijze vormgegeven. Behalve bovenstaande kunstenaars zijn er ook nog te zien in de grafiekmap: Michiel van der Zanden, John Back, Marion Vriens, Liesbeth Verhoeven en Ron Scherpenisse.

Paper in Progress is de verzameltitel van een serie tentoonstellingen en projecten die voortkomen uit een gezamenlijke liefde voor papier als drager van idee├źn. De dynamiek en de diversiteit van de werken laat zien hoe de opvattingen over kunst, vormgeving en ook grafiek voortdurend aan verandering onderhevig zijn, maar zich uitdrukken in papier.
Paper in Progress is ontstaan uit een samenwerking met CBK West-Brabant, Stichting Electron, Grafische Werkplaats Raaf, organisator/beeldend kunstenaar Esther de Vries en voor deze expositie met het Grafisch Atelier Den Bosch.

De expositie zal te zien zijn tot en met 27 maart.
Wegens carnaval is het Grafisch Atelier gesloten in het weekend van 5 en 6 maart.


Meer info op
www.gadenbosch.nl
www.cbkwestbrabant.nl

Geen opmerkingen: