Pagina's

"Start bouw atelier Van GoghHuis, Kunstzinnige zonnebloem op tuinterras markeert aftrap"


ZUNDERT - Op het tuinterras van het Van GoghHuis ligt sinds afgelopen donderdag een zonnebloem in de vorm van een rijsttapijt. Vanwege vogelvraat echter zal het kunstwerk slechts korte tijd te bewonderen zijn.

Vogeltjes in allerlei soorten en van verschillende grootte proeven er volop van. Zeker nu de zomer is verwisseld voor de herfst, komt de lekkernij bij onze gevederde diertjes als een Godsgeschenk. Rijst, zonnebloemzaden, maïs en fruit zijn onder meer de materialen waarvan de zonnebloem op kunstzinnige manier door kunstenares Sabine Bolk op het tuinterras is neergelegd. Ze heeft dit gedaan als onderdeel van een Virtual Art Residence waarvoor zij verblijft in de zogenaamde Van Goghcaravan. Sabine Bolk studeerde af aan de kunstacademie Sint Joost te Breda en heeft iets met Van Gogh. De zonnebloem die een doorsnee heeft van ongeveer 2,5 meter is ook te zien via de weblog sabinebolk.wordpress.com

Atelier

“Haar project in de tuin van het Van Goghhuis geeft een feestelijk tintje aan de start van de bouw van het gastatelier naast de kosterswoning uit de tijd van Vincent van Gogh waaraan de aannemer inmiddels is begonnen,” zegt Ron Dirven, directeur-conservator van het Van GoghHuis. Naast het nieuwe atelier komen in de gerestaureerde kosterswoning een galerie en een gastenverblijf.

”Kunstenaars uit binnen- als buitenland die in de voetsporen van Van Gogh treden kunnen er gebruik van maken,” laat Dirven weten. Het gastenverblijf wordt op de eerste verdieping gerealiseerd. Het project dat dankzij subsidie van de Provincie mogelijk wordt gemaakt, wil men in maart volgend jaar afgerond hebben.

Door Charles Luijten in de Zundertse Bode op 03-11-2010

Geen opmerkingen: