Pagina's

23 januari Slapeloze nacht Vanuit bed in Breda


in Café Het Hijgend Hert tijdens de eerste Cultuurnacht in Breda op 23 januari 2009 van 19.00 u t/m 02.00 u.

Ooit gedacht het bed te delen met een kunstenaar? Nu kan het want Vanuit bed presenteert kunstenaars vanuit bed.
27 beginnende kunstenaars uit o.a. Breda presenteren zich vanuit bed.
Dromen worden werkelijkheid en de werkelijkheid een droomwereld. Het bed wordt ingezet als podium waarin/op en rond kunstenaars hun werk tonen. Naast het bed zal er ook een tentoonstelling zijn van alle bed delende kunstenaars, die te zien zal zijn t/m 18 februari in Café Het Hijgend Hert. 
Maak kennis met verschillende kunstenaars uit allerlei kunstdisciplines.
Ongeveer elke 20 min betreedt een andere kunstenaar of kunstenaarsgroep het podium. Ze dichten, dansen, improviseren, projecteren en bouwen. Het bed wordt een kunstwerk en is zelfs een kunstwerk. Kortom alles gebeurd er, behalve slapen.

Het programma bestaat uit; Sander Bolk, hij geeft een solo optreden vanuit bed, gewapend met een joystick en laptop.
Sabine Bolk bouwt een patroon-patroon-patroon-patroonslaapkamer. Hiphop act Fris & Dood maakt een poetryslam/hiphop theaterstuk. Chester Brandes speelt klassiek gitaar, hij speelt drie latijns-amerikaanse stukken waaronder Leo Brouwer - Un dia de Noviembre (1967), Agustin Barrios - La Catedral (1921). Gert-Jan van den Bemd vertelt verhalen voor het “slapen” gaan, met projecties van foto’s uit de series: “Rendez-Vous Hotel”, “Le désir de coller” en “BED”. Isa Gama maakt een beeldende installatie genaamd "la petit mort". Sophie de Jong toont de films “Adem, de levensstof bij uitstek die ons allen met elkaar verbindt” en “De slaap, het verwerken van een gebeurtenis”. JP Kocks maakt een installatie “Beelden uit de droomfabriek”, waar Peter Schermer na zijn symfonische muziek optreden in slaapt. Korry Kremers verbeeldt a Tender Rose in bed achter de piano. Gert Paans maakt het bed voor de avond. Kim Geerts, scenograaf/beeldend kunstenaar presenteert de nieuwe generatie KIMdrPOPPEN in een late night dating show. Thijs Persijn maakt een film met een barbie, schaar, perfax, page, acryl, lijm en een potje met opgespaarde baard. Op bewegingen van Pisteffo en langs pianoriedels van Snapmaster Rufuz universeelt Fronk vanuit bed zijn poëziesysteem. SUIS klimt onder een "Controller-Decke" dekbed. MILLIGRAM RETREAT do shit with stuff and create sounds and scapes. Liesbeth Verhoeven maakt een werk met beeld & geluid over “Sneeuw dat op de rand van het bed lag”. Eva Wijers maakt meerdere “tableaux vivantes” en Koen de Wit gaat een “Dialoog” aan met zijn klarinet & dia’s.

Tijdens de expo is werk te zien van o.a. Sabine Bolk, Gert-Jan van den Bemd, Isa Gama, Kim Geerts, Korry Kremers en Koen de Wit.

Kom uitgeslapen naar Café het Hijgend Hert tijdens de Cultuurnacht op Pasbaan 7.

Meer informatie over de Slapeloze nacht en de bed-delende kunstenaars op
www.vanuitbed.nl
www.hijgendhert.nl
www.cultuurnachtbreda.nl
-

Geen opmerkingen: