Pagina's

Ex-Libris

Op zaterdag 22 december volgde ik een dagcursus Ex-Libris maken bij de kleine drukkerij De Klaproos in Breda. Graficus Marja Scholtens heeft een zeer mooie (letter)drukkerij met een grote pers, vele loden letterstypes en een aantal kleine persen.

Ik wilde al lange tijd een eigen Ex-Libris maken, maar om zelf te starten met het gutsen en drukken vond ik toch lastig. Op de academie heb ik ooit wel een linosnede gemaakt, maar het leek mij toch fijn om deze techniek weer wat op te frissen.
Emmy Dijkstra wees mij op deze workshop, die nota bene in Breda was.

De eerste stap naar een echte Ex-Libris is gemaakt, ik kijk er naar uit om in het nieuwe jaar deze verder uittewerken. Het wordt dus tijd om wat mooie gutsen aan te schaffen.
Lees meer over Ex-Libris in mijn blogpost 'Leaving a mark' op De reis naar Batik.

Papieren hut tijdens de Bosexpositie


De videoregistratie is gemaakt door Rense Nieuwenhuis tijdens de Bosexpositie op zondag 30 september op de Koekoek in Etten-Leur.

Voor meer over de Bosexpositie kijk op www.edijkstra.wordpress.com

In de Singelwijzer*: "Ik haal mijn inspiratie uit de natuur"

Dit leuke interviewtje is naar aanleiding van het volgende, namelijk:

Gedurende maand Maart 2013 staan Vlinders en andere park/tuinbewoners centraal in de Buurtsalon Linie (Edisonplein, Breda). Een expositie met info over o.a. het Liniepark, vlinders, vogels en diervriendelijke tuinen.
In Breda werd een Vlindercursus aangeboden bij het KNNV (Vereniging voor Veldbiologie) om te leren vlindermonitoren. Vanaf april 2012 liep ik voor de Vlinderstichting en de Gemeente Breda wekelijks (bij lekker, warm, droog weer) een route waar ik vlinders monitor oftewel telde.
Tijdens mijn wandelingen maakte ik vele foto’s. De route rondom de vijver die ik liep, het vlinderseizoen loopt t/m 1 oktober, is elke keer hetzelfde. Onderwijl zag ik zwanen broeden, jonge meerkoeten opgroeien en leerde ik om libellen te herkennen.
Ik maakte een werk, ‘A walk around the Pond’, naar aan leiding hiervan, maar wilde meer met mijn ervaring met de bloeiende en boeiende natuur in het park. Maar ook met de wijk. Niet eerder woonde ik in zo’n groene wijk als deze (en ik bewoonde in 10 jaar tijd, 10 woningen in Breda). 20 soorten tuinvogels bezoeken dagelijks mijn tuin en nog vele andere dieren. Helaas is de tendens net als in andere wijken in Nederland, lekker alles bestraten, want dat kost je geen extra tijd.
Omdat de natuur voor mij een grote inspiratiebron is, voel ik mij medeverantwoordelijk om deze te behouden.
Met deze expositie met allerlei aanvullende activiteiten zoals workshops, lezingen en infomiddagen hoop ik mijn buurtbewoners het groen in de wijk te laten herwaarderen en mee te genieten van alle dieren die met ons deze wijk bewonen.

De expositie in de Buurtsalon Linie wordt geopend op zondag 3 maart, meer info binnenkort hier op mijn site!


* Singelwijzer is het bewonersmagazine van Singelveste AlleeWonen in Breda. Jaargang 8, Winter editie


BatikFashionFotoshoot bij Taman Indonesia

Op zaterdag 24 november fotografeerde ik bezoekers van de WinterFashionFair tijdens een Batik Fashion FotoShoot bij Taman Indonesia (zie ook de post 'Een reis naar Batik in dierenpark Taman Indonesia
').
Hieruit zijn hele leuke, verschillende en bovenal kleurrijke 'Batik Statements' ontstaan. De foto's kunt u nu terug vinden op mijn blog De reis naar Batik onder het label 'Batik Statements'.
Mijn Batik-info-inspiratie-tafeltje voor de FashionFotoShoot